Fantacine.com

Sådan lette symptomerne på endometriose

Endometriose opstår, når væv, der normalt vokser inde i livmoderen også vokser på andre steder. Denne vækst omtales som endometriose implantater. Normalt væv vokser i æggeledere og æggestokke. Det kan også forekomme i bughulen, herunder tarmene og sjældent i lungerne. Årsagen er ukendt. Det vigtigste symptom er smerter, der kan forekomme i bækken området, mave eller ethvert sted, hvor implantaterne er vokset. Andre symptomer kan omfatte, diarré eller forstoppelse, kraftig menstruation, smertefuld samleje og muligvis infertilitet. Der er forskellige behandlinger til at hjælpe med at lette symptomerne.

Instruktioner

1 Tag smertestillende medicin. Sværhedsgraden af ​​endometriose kan variere afhængigt af omfanget af de endometriose implantater. Den kan også variere fra måned til måned. Over-the-counter anti-inflammatorisk medicin såsom naproxen kan reducere smerte. Medicinen ikke slippe af implantaterne, men det kan reducere ubehag.

2 En naturlig måde at lindre symptomer forbundet med endometriose er gennem kosten ændringer. Spise fødevarer med højt indhold af omega-3 fedtsyrer kan medvirke til at reducere niveauet af prostaglandiner, der til tider hjælper fald smerter. Fødevarer, der indeholder omega-3 fedtsyrer inkluderer laks og artiskokker. Reducere dit indtag af fødevarer, der indeholder visse kemikalier, såsom dioxin, kan også medvirke til at reducere endometriose og dens symptomer. Dioxin er fundet i nogle mejeriprodukter, såsom sødmælk og fede rødt kød. Skift til magert kød og fedt fri mejeriprodukter.

3 Placering af en varmepude på din bækken området kan reducere kramper og smerter. Afslapning i et varmt bad kan også hjælpe. Varmen hjælper afslappe musklerne, hvilket kan reducere kramper.

4 Overvej hormonbehandling. P-piller, der indeholder hormoner østrogen og progesteron kan ordineres. Pillerne forhindre ægløsning og reducere endometrisk vækst væv, herunder implantater. Selvom det ikke er en permanent kur, kan p-piller hjælpe med at behandle svær blødning og smerte. Når kvinder går fra p-piller, kan endometriose komme tilbage. Selvom ikke alle kvinder har bivirkninger, der tager p-piller, de er en mulighed, og kan omfatte vægtøgning og kvalme.

5 Har kirurgi. For kvinder, der har alvorlige endometriose, som er årsag en masse smerte eller forstyrrer evnen til at blive gravid, kan kirurgi anbefales at lindre symptomerne. Kirurgi kan udføres for at fjerne endometriose implantater. Dette sker som regel gennem en laparoskopi procedure ved hjælp af en laser til at fjerne vækster. Det er muligt, at endometriose at vende tilbage over tid. En hysterektomi, der indebærer fjernelse af livmoderen, er en anden kirurgisk mulighed for at behandle alvorlige symptomer. Dog vil det forhindre en kvinde i at blive gravid.


        

Udgiv min kommentar