Fantacine.com

Om Anoreksi

Om Anoreksi


Samfundet har en stor indflydelse på den måde, folk tænker. Fashion modeller og nogle blade skildre kvinder som værende næsten for tynd. Dette skaber en illusion af, hvad folk skal se ud. Teenage piger føler, at de har brug for at fratage sig af fødevarer for at være smuk. Hvad der kan starte ud som en uskyldig kost kan føre til anoreksi, hvilket er en kompulsiv psykose. Mennesker, der lider af sygdommen ofte ikke klar over, hvad de gør for deres helbred. De har en tvangspræget fokus at være en vis størrelse, som skaber en skæv opfattelse af virkeligheden i deres sind.

Identifikation

Anoreksi er en spiseforstyrrelse, der påvirker både mænd og kvinder. Men den største gruppe som synes påvirkes mest, er teenagepiger. Mennesker, der lider af anoreksi ser sig selv som fedt, selv om de er tynde og i form. Mentalt de føler som om de har brug for at fortsætte med at tabe sig, selv på bekostning af deres egen sundhed.

effekter

Virkningerne af anoreksi kan være ødelæggende og livslang. Anoreksi resulterer i dårlig ernæring, som kan forårsage andre sundhedsmæssige forhold som engelsk syge. Rakitis er en tilstand, der påvirker knoglerne, forårsaget af en mangel på vitamin D. Anoreksi kan føre til knogle og hårtab, karies og fordøjelsesproblemer. Andre virkninger er infertilitet og endda hjerneskade. Hjernen trives på fedt, og når kroppen er berøvet fedt over en vis periode, kan hjernen lide.

Overvejelser

Anoreksi har mange udløsende faktorer. Nogle af disse udløser menes at være presset lagt på mennesker af samfundet. Andre udløser er seksuel og verbale overgreb. En person, der forsøger at komme sig anoreksi vil næsten altid brug for psykologisk rådgivning for at korrigere adfærd.

Advarsel

Hvis du mener, du eller en ven har anoreksi, så spørg dig selv disse spørgsmål: Har du eller din ven konstant føler fedt uanset hvor meget du vejer? Er din faktiske vægt i balance med din højde? Find ud af ved hjælp af en vægt-højde-forholdet lommeregner (se Resources nedenfor). Har du gøre mad til andre mennesker, men undgå at spise det for dig selv? Føler du dig skyldig efter du spiser? Forsøger du at skjule dine spisevaner fra andre mennesker?

Ekspert Insight

Dr. Linda Side, forfatter til "Healthy Healing," siger, at "folk, der lider af anoreksi ofte nødt til langsomt at indarbejde sund mad tilbage i deres liv." Dette er primært på grund af de store fordøjelses forandringer, der har fundet sted fra spiseforstyrrelse. Det er vigtigt at normalisere stofskiftet og appetit ved at tage flydende kosttilskud såsom zink og vitaminer. Tag altid vitaminer i små mængder ad gangen. Styr stress og søge støtte.


        

Udgiv min kommentar