Fantacine.com

Typer af Gigt betydet lavere ryghvirvler Forringelse

Typer af Gigt betydet lavere ryghvirvler Forringelse


Der er over 100 typer af gigt, og alle af dem kan påvirke din krop overalt, herunder rygsøjlen. Brusken i leddene slidt ned, eller forværres, og knoglerne begynder at gnide sammen forårsager ledsmerter, samt hævelse. Visse typer af gigt har tendens til at påvirke din rygsøjle mere end andre.

Slidgigt

Slidgigt forekommer primært i dine knæ, hofter, hænder og ryg. Konkret kan det påvirke din nakke og lænd, der forårsager smerte og stivhed. Slidgigt findes ofte i forbindelse med degenerative disc sygdom, som er en gradvis forringelse af diskene mellem dine ryghvirvler.

ankyloserende spondylitis

Ankyloserende spondylitis er en degenerativ form for gigt, der påvirker din rygsøjle, typisk i nakken (cervikal område), bryst og lumbal eller lavere rygsøjlen. De facetled forværret og brusk slides ned. Derudover kan din krop forsøge at rette op på situationen ved at skabe knogle sporer, hvilket kan resultere i kompression af nerverne.

Psoriasisgigt

Psoriasisgigt, mens påvirker mange andre led samt dit hjerte, lunger og øjne, kan påvirke dine sacroiliacaled. Korsbenet er en stor knogle, lige under columna lumbalis, der består af fem ryghvirvler, der er tilsluttet, og ikke bevæger sig. De sacroiliacaled er placeret, hvor korsbenet forbinder til bækken knogler. Bone erosion i disse samlinger kan ses på røntgenbilleder med psoriasisgigt.

Reaktiv arthritis

Reaktiv arthritis involverer betændelse i øjnene, leddene, og mave, kønsorganer eller urin-systemer. Det påvirker ofte rygsøjlen, herunder livmoderhalskræft, thorax, lænde og sacroiliacaled. Lignende psoriasis arthritis og ankyloserende spondylitis, det indebærer en forringelse af brusk mellem hvirvlerne.

Behandling

Mens der ikke er nogen kur mod nogen af ​​disse arthritis betingelser, der er behandlinger for de forskellige typer til at hjælpe med smertelindring. Derudover er der nogle medikamenter, der er beregnet til at bremse udviklingen af ​​sygdommen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at tage en kombination af medikamenter.


        

Udgiv min kommentar