Fantacine.com

Sådan Fight gigt

Sådan Fight gigt


Gigt, en type arthritis, kan medføre alvorlige smerter, rødme og hævelse i leddene. I gigt syge, overdreven ophobning af urinsyre i blodet forårsager dannelsen af ​​urinsyre krystaller. Disse krystaller kan indgive i det bløde foring af leddene, der forårsager smerte og inflammation. Store koncentrationer af disse krystaller kan endda forårsage varige skader på knogler i leddene. Fighting gigt betyder at behandle både symptomerne på et angreb og tager skridt til at forhindre gentagne angreb.

Instruktioner

1 Hvile og ophøje det fælles, når en gigt angreb. Påfør isposer til smertende led.

2 Spørg din læge om ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) til at bruge som smertestillende. Alternativt kan din læge ordinere kortikosteroid gennem munden eller injiceres. Disse lægemidler kan have bivirkninger, så du skal ikke bruge dem uden at konsultere din læge.

3 Tabe. Gigt er ofte knyttet til fedme og andre fedmerelaterede tilstande såsom forhøjet blodtryk. Administration af din vægt kan bidrage til at reducere sandsynligheden for fremtidige gigt angreb. Undgå øvelse, lægge for meget pres på dine led; svømning er et populært alternativ til gigt syge.

4 Rediger din kost. Urinsyre er skabt i kroppen, når visse celler, kaldet "puriner," nedbrydes. Udskæring fødevarer med højt purin niveauer, såsom indmad, fisk og skaldyr, alkohol og fødevarer, der indeholder gærekstrakt, kan bidrage til at reducere den fremtidige forekomst af gigt. Derudover bør du reducere dit forbrug af for meget høj fructose fødevarer og drikkevarer, ligesom sukkerholdige sodavand, da disse er kendt gigt udløser så godt.

5 Tal med din læge om uratsænkende terapi. Urat-sænkende medicin såsom allopurinol kan bidrage til at reducere den hastighed, hvormed urinsyre krystaller dannes i kroppen. Uratsænkende terapi er ikke rigtigt for alle, men det kan bidrage til at reducere risikoen for langsigtede ledskader af gigt.

TIPS

  • Reducer din vægt.

        

Udgiv min kommentar