Fantacine.com

Tegn og symptomer på at have et mavesår

Påvirker næsten 10 procent af amerikanerne på et tidspunkt i deres liv, ifølge Mayo Clinic, kan mavesår være smertefulde og afbryde søvn. Mavesår, der forekommer i maven, er også kendt som mavesår. Mavesår, karakteriseret ved åbne sår på indersiden foring af din mave, producere specifikke tegn og symptomer, der kan vurderes og verificeres ved fysisk undersøgelse og afprøvning.

fysiske indikatorer

Blandt de mest almindelige symptomer er brændende smerte. Denne smerte skyldes mavesyre forstyrre sårområdet, og det kan typisk mærkes overalt fra navlen til brystbenet. Den brændende fornemmelse kan vare fra et par minutter til et par timer og kan være værre, når maven er tom. Flare-ups ofte opstår om natten og kan også komme og gå i løbet af dagen eller hver par dage. Mere alvorlige indikatorer for et mavesår omfatter opkastning blod, afføring, der er sort eller bie og indeholder mørke blod, kvalme og vægttab. Enhver indikator eller symptom på et mavesår bør drøftes med og vurderes af en læge.

Diagnostiske Signs

Læger mener synderen af ​​mavesår at være H. pylori bakterier. Denne bakterie opflammer foring af maven og resulterer i produktion af mavesår. Blodprøver og afføring tests kan anvendes til at bestemme, om bakterierne er til stede. Tilstedeværelsen af ​​H. pylori ville indikere en ulcus kan være årsag til en patients symptomer, selvom yderligere testning kan være nødvendig for at bestemme sværhedsgraden. Under en øvre gastrointestinal røntgen vil patienterne sluge en hvid barium blanding, der gør mavesår synlige for læger. Hvis et sår er til stede eller mistanke, kan din læge anmode en endoskopi til nærmere vurdering.

Behandling

Livsstilsvalg såsom regelmæssig brug af smertestillende, rygning og overdreven alkoholindtagelse kan alle bidrage til og forværre symptomerne på mavesår. Over-the-counter antacida kan hjælpe med at lindre den brændende smerter forbundet med mavesår, men relief kan være midlertidig. Din læge vil forsøge en kombination af antibiotika, sure blokkere og antacida at hjælpe dræbe bakterier og forlænge lindring af brændende smerte ofte forbundet med mavesår. Kun alvorlige tilfælde, som ikke reagerer godt til aggressiv medicinsk behandling kræver operation.

Tegn på Komplikation

Når sår er venstre ubehandlet, kan komplikationer opstår, som producerer yderligere tegn og symptomer. Disse tegn kan f.eks synkebesvær mad, opkastning og vægttab på grund af arvæv blokerer passagen til maven. Yderligere komplikationer omfatter indre blødninger og mave infektion, der skyldes mavesår spise et hul i maveslimhinden og inficere maven hulrum.


        

Udgiv min kommentar