Fantacine.com

Hvad er Oak Galls Bruges til?

Har du nogensinde set runde profiler på egetræer, der synes at hænge ligesom frugt? Oak galler, også kaldet eg æbler, er et almindeligt fænomen produceret af egetræer reaktion på hvepse, der lægger deres æg inde i eg bark. Oak galler er høje i garvesyre og er blevet anvendt traditionelt som medicin af mange kulturer rundt om i verden; de er også en kilde af farvestof og garvning materiale. Oak galls indeholder unikke og potente egenskaber, der lige er begyndt at blive undersøgt af mainstream forskere til et væld af nyttige programmer.

Fungere

Eg galler kommer i mange størrelser, former og farver, men er alle produkter af egetræerne reaktion på larver af visse hvepse kendt som galde hvepse. Disse larver forårsager egetræet til at fremstille celler og stoffer med galde og til gengæld hvepsen larver bruger galde som både mad og husly. De galls normalt ikke skader eg; dog galde dannelse er en defensiv foranstaltning egetræet og indeholder derfor stærke naturlige adstringerende forbindelser såsom garvesyre. Faktisk ifølge Botanical.com, eg galls er de mest adstringerende vegetabilske forbindelse i verden.

medicinske anvendelser

Oak galler bruges i kinesisk medicin som en bitter varm middel kaldet moshizi, bruges til dysenteri, mavesår og hæmorider blandt andet ifølge Subhuti Dharmananda, ph.d. i et papir med titlen "Gallnuts og anvendelser af garvesyrer i kinesisk medicin." Amerikanske indianere brugte omslag af jorden galde nødder på sår, snitsår og forbrændinger, ifølge Christopher Hobbs i "A Field Guide til vestlige Lægeplanter og urter." Botanical.com anbefaler eg galls bruges som tinktur i tilfælde af diarré, kolera og gonorré.

andre anvendelser

Det høje garvesyre indhold eg galls også gør dem en god kilde til garvning og farvning materiale. Mange stammegrupper ansat eg galls for en bred vifte af dekorative og hærdning anvendelser, herunder keramik, leatherworking og basketry.

Potentiel

For nylig har der været en interesse i at bruge eg galls som en kilde til naturlig pesticid, som er dens oprindelige funktion og hensigt med egetræet selv. I en 2009 artikel i tidsskriftet Parasitologi Research, forskere ved University of Mysore i Indien fandt, at et uddrag af eg galls havde larvicid aktivitet mod Anopheles stephensi, en type myg, der er ansvarlig for udbredelsen af ​​malaria i byområder.

Teorier / Spekulation

Oak galls er lette at identificere og findes over hele verden i mange forskellige sorter. Indsamling eg galls hverken skader egetræet heller gør ondt gall hveps larver, når de har udklækket. Der er mange mulige anvendelser for eg galls som en let tilgængelig kilde til garvesyre mens ud i naturen, og mulighederne for at bruge eg galls på kreative måder er endnu ikke udtømt.


        

Udgiv min kommentar